În timp ce scrii eseul personal scrie despre ceea ce îți pasă cu adevărat, nu despre ceea ce crezi că Echipa de Admitere ar vrea să citească. Scopul eseului personal este cel de ați oferi oportunitatea să împărtășești cu noi orice ai dori. Reține, tema eseului tău personal nu trebuie să fie exotic pentru a fi convingător.
Eseul personal poate include următoarele teme:
- Trecutul tău, identitatea ta, pasiunea ta, talentul tău, etc., care tu crezi că este deosebit, semnificativ încât ar o descriere despre acest domeniu ar trebui să însoțească cererea ta de admitere la UMA.
- Lecțiile pe care le-ai învățat depășind anumite obstacole în trecut, lecții care îți pot sluji pentru succes în viitor. În ce mod te-au afectat eșecurile trecutului, ce ai învățat din acele experiențe?
- O regulă sau idee pe care ai avut curajul să o analizezi sau să o reformulezi. Ce anume te-a determinat să-ți angajezi gândirea? Care a fost rezultatul?
- Descrie o problemă pe care ai rezolvat-o sau ai vrea să o rezolvi. Aceasta poate fi în domeniul intelectual, al cercetării științifice, etic, etc., orice care pentru tine este important, indiferent de amploare. Explică în ce mod aceasta este importantă pentru tine și care sunt pașii pe care i-ai făcut sau i-ai putea face pentru a identifica o soluție.
- Relatează o reușită, un eveniment sau o realizare, care a generat o perioadă a dezvoltării tale personale și o nouă înțelegere a propriei tale personalități și a celor din jur.
- Descrie o temă, idee sau concept care te preocupă atât de mult încât te face să pierzi noțiunea timpului. De ce aceasta te captivează atât de mult? La cine sau la ce apelezi atunci când dorești să înveți mai mult în acest domeniu?
- Scrie un eseu pe o temă la alegere. Poate fi un eseu, pe care deja îl ai scris, unul care se referă la un domeniu diferit de cele prezentate mai sus, sau unul creat așa cum ți-a plăcut ție.